onsdag, november 09, 2005

Varför straffa redan utsatta??


I detta land så finns det numer två olika kast... ett överkast som inte har betalningsanmärkningar och ett underkast som har betalningsanmärkningar... helt enkelt ett nytt kollektivt bestraffningssystem för att dölja sina egna missgärningar ( som man klarade sig undan med).... nu kan man ha det nya underkastet till att rättfärdiga diskrimineringar... det har ju blivit förbjudet att tala illa om : Muslimer, Kristna,Hinduer, judar,Homosexuella, färgade, kvinnor mfl... kvar finns nu bara två grupper att roa sig med: Fattiga ( om dom har betalningsanm.) feta ( dom har ju sig själva att skylla)...

Tänk dig att du är fet med betalningsanmärkning.... det är jag.. tyvärr så är jag inte färgad eller muslim... inte bög heller ..inte lätt att få jobb eller bostad..inga lån, inget mobilabonnemang... du finns inte...
Hittade "Fattiga Riddare" av en slump på nätet... mycket intressant förening som börjat ta tillvara på de spillror som har anmärkningar.. hjälper dom med råd och stöd..

gå in och titta: http://www.fattigariddare.org/ ...

skall kolla om det kanske finns något för en fet medelålders vit man som är fattig...tipsa gärna ..men tillsvidare är jag medlem där..

3 kommentarer:

Blogger Susanne sa...

Hejsan,
Fin blogg!
Jag kan inte annat än att dra igenkännande på munnen när jag läser vad du skriver. ( är själv fattig och överviktig, men det verkar som det hör ihop, det är många inom fattiga riddare som har samma prblem) Men du verkar i alla fall ha en viss humor i behåll. Det behövs.
Fortsätt skriva och blogga!

09 november, 2005 22:54  
Blogger Affe sa...

Tack för dina snälla ord de värmer...

10 november, 2005 13:53  
Blogger Annelie Olsson sa...

Ja,instämmer jag med...det är då konstigt att de kan diskriminera och håna oss som är fattiga eller feta..tyvärr är fetma ett undernäringsproblem,inte välfärdsproblem...fattigdom och bra mat går ju inte hand i hand..

Ja jag hör också till fattiga riddares skara..
Kika gärna på min blogg www.finelady68.blogspot.com

och på Mathias blog
www.socialen.blogspot.com
Han är också riddare..

Fortsätt skriva!!

11 november, 2005 11:40  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida