torsdag, december 01, 2005

Vardagen är tillbaka...igen


Nu är vardagen tillbaka och man börjat hämta sig från chocken från i går med hästen.. inte så att man inte sörjer men de vardagliga bestyren gör sig påminda..

Morgon ritualen är igång… "Affe den förskräcklige" ( Valpen) har lämnat visitkort på dotterns skolväska… bussbiljetter samt allehanda andra mycket viktiga föremål har fått en dusch och doft från den ”fina” världen….
Begriper inte hur ofta man skall säga till de mindre huskorsen i familjen om detta med att se till att dörrar är stängda, gamla strumpor och trosor lagda dit dom ska…jag menar tvättmaskinen och den inneboende tros och strumpätaren måste ju få sitt till livs…

Nu läser jag till min fasa att jag förmodligen är galen och alla andra som har ekonomiska bekymmer…. Det är tydligen en gen som styr om man kan drabbas av depression och inte som jag trodde att vara eländig och fattig… Då måste ju det betyda att betalningsanmärkningar och de problemen de medför kanske är trevliga och att om vi då blir deppade så är vi sjuka… ja ja ja.. kanske en PK forskning.. skulle människor visa sig må dåligt av beslut fattade av våra kära politiker så är ju dom ( väljarna) genetiskt depraverade och fattar inte hur bra dom har det…

Och till mitt stora tvivelaktiga "nöje" kommer Sverige att fortsätta på den av Georg Orwell utstakade bana och använda sig av angivare …. Vadå angivare kan man tänka , jo ser ni… för att Försäkringskassan skall kunna hitta jobb åt de drygt 300 nya ”spionerna” så har man infört ett system som bygger på angiveri….
Visst ingen tycker om bidragsfuskare men hallå… varför alltid slicka uppåt och sparka neråt…Tänker på Billström i stadshuset som sett till att ”vissa” förtroendevalda slipper trängselavgifter (Skatt)..

Jag kommer ihåg debatten som fördes under slutet på sjuttiotalet i Stockholm av dåvarande John Olle ( starkemannen för S ) då gick diskussionen ut på att våra folkvalda skulle få åka i kollektivkörfälten i stan … för att dom hade så bråttom!!… Politrukerna i Moskva hade redan infört detta på 50 talet och det funkade fint…. "Nu straffar vi ut almogen och ser till att vi får det bra… men vi gör det snyggt i stället…. Miljöavgifter… ja vad bra… ingen vill ju vara en miljöbov" …eller????

Nä jag börjar bli trött på detta samhälle som bara går ut på att berika sig…. Om man är politiker eller Skandiatopp vill säga…

(P.s klicka gärna på de blåfärgade orden så länkas du till källan D.s)

Lev väl

Affe

All © rights reserved by affe

2 kommentarer:

Blogger Margareta Hultgren sa...

Jo du, det är mycket som är galet i vårt *folkhem*. Undrar just om de har kreditprövning på folk som vill bli politiker? Det verkar ju annars vara ett väldigt bra framtidsjobb ;-)
Så mycket pengar som de unnar sig själva, och sen har de ju *fallskärm* på livstid.Förresten, inte ens den lilla snön fick vi behålla, det regnar i dag! Förenat med livsfara för en kryckberoende matte med gammal hund :-) Ha en bra kväll!
Maggie

01 december, 2005 18:35  
Blogger Birgit sa...

Vill önska en trevlighelg . Visst är världen sjuk o visst kan man bi sjuk. Jag går på helspänn och kan oxå känna mig glad ..hela tiden upp o ner ..

02 december, 2005 14:46  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida