onsdag, november 23, 2005

En tillbaka blick från ett tidigare Jobb Del 2 (Forts.)

Här kommer ett axplock av de olika bilister som förekommer ( Enligt mig)1.Den arrogante bilisten:

Han kör väldigt ofta BMW eller Mercedes, har inte beställt tillval som blinkers och annat tjafs. Han betalar minsann skatt och äger därmed gatorna. Syns väldigt ofta vid korsningar och övergångsställen, kan också påträffas på trottoarer.

2. Den segregerade från de fina villaområdena:

Han och hon kör som den arrogante bilisten även dom BMW och Mercedes, även om vissa inslag av bättre bilar som rangerover och jaggor syns. Är helt oförstående om parkeringsregler, tycker mest att det är ett allmoge problem, själva så ”bryr vi oss om varandra här i vårt område” tycker att vi som lisor kunde försvinna dit vi behövs som inne i stan tex. Återfinns inte allt för sällan stående mot färdriktningen utan för dagis och affärer .

3.Den segregerade från de mindre fina områdena:

Kör alla möjliga sorters bil. vill inte höra talas om alla löjliga regler som finns i det här landet. Han ,för det är nästan uteslutande en han i dessa områden återfinns ofta på parkvägar och gräsmattor, gärna med grillen rykande av lammspett odyl. Morbrors handikapp tillstånd gäller även för honom så de så, löjliga regler finns det för mycket av i detta land.

4. Den förvirrade bilisten:

Är ofta dam 40-69 år gammal ,har inte en blekaste om var man får stå , är mycket trevlig och tillika ångerfull, återfinns ofta stående på parkeringsförbud eller alldeles för nära övergångsställen.

5.Den hänsynslöse:

Är till 90 procent man av okänt ursprung ,struntar högaktningsfullt i om det finns barn eller handikappade ute i trafiken, man brukar kunna följa dom med blicken långt innan dom beslutar sig för att stanna, hög fart, skrikande däck, gärna kvällstid inne i stan ,företrädesvis utanför något inneställe, kalas ,tycker dom när dom ser en tom ruta att det råkar vara handikapp- parkering struntar man i ” muppar skall vara hemma så här dags” är inte ovanligt att höra, blir även förvånade när vi bärgar bort dom till norra Stationsgatan 100. ( Nu för tiden är detta privatiserat, uppställningen alltså ,så adressen är i Bromma.

Nå detta visar väl att vi alla är människor om än olika i våra roller.
Jag tänkte vidare att tipsa er bilister om vad som gäller vid parkering. Det finns många sköna kronor att spara om man lyssnar på en lappLasse som jag, grunden för allas vår trevnad är väl respekt då talar jag inte bara om respekt för pengar utan även respekt för oss alla i trafiken ,barn handikappade ,bilar fotgängare osv. även respekt för att det kanske finns en anledning varför förbudet finns även om det kan vara nog så svårt att finna.

Hoppas detta är till lite glädje... jag har haft roligt när detta sammanställts tro inte annat...

Nästa avsnitt kommer att handla om en dag på jobbet.... (jag saknar inte jobbet men ...allt som hände är "priceless"

Lev väl

Affe

All © rights reserved by affe

3 kommentarer:

Blogger Margareta Hultgren sa...

Härliga karaktärer, känner så väl igen dem från de flesta trafik situationer, inte bara vid parkering :-)
Maggie

23 november, 2005 14:52  
Blogger Susanne sa...

Nej då, det är bara kul. Ska länka dig också!

23 november, 2005 19:36  
Blogger Birgit sa...

jaha tänker jag stilla undrar vilken bilist jag skulle ha varit . om jag hade haft körkort ??

hmm kanske den som struntar i p plats framför coop eller någon närbutik .. tror nog inte att det ska ta så lååång tid att handla .

24 november, 2005 12:26  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida