fredag, oktober 23, 2009

Evighetsgäldenärer säljs som boskap

Nu är det dax att granska Inkassobolagen i sömmarna, är det någon som undrar över var de stora vinsterna kommer ifrån gällande Inkassobolagen som "endast lever på 160kr per ärende" som en viss Peter Hellman påstod för en tid sedan?
Inte jag , jag vet vart vinsterna kommer ifrån, de s.k evighetsgäldernärerna, de som lever under ständig utmätning och hot, telefonsamtal på kvällar och helger, de som efter skillsmässor och misslyckat företagande fallit igenom de skyddsnät som samhället påstår sig ha.

Inkassobolagen säljer fordringar tillvarandra för att tjäna pengar flera gånger om på samma skuld.

En skuld på 10000 kr säljs för 1000 kr till ett annat bolag. en förlust på 9000 kr tas upp i deklarationen för att minska vinsten, det nominella värdet tas av det köpande bolaget upp till fullo för vidare indrivning, genom KFMs försorj utsätts den skuldsatte för fortsatt utmätning av räntor, kapitalskulden kommer i andra hand,räntorna gör att skulden aldrig minskar utan ökar oavsett hur mycket gäldenären betalar.

Detta fortsätter i många fall i 10-30 år, skulden minskar inte, bolagen gör vinster på räntorna och kaptitalskulden kan fortsätta att leva i all evig tid som en evighetsmaskin som genererar pengar.

Det är som att äga särimner, en gris man kan äta hur mycket som helst av, som dagen efter har vuxit tillbaka, allt med statens goda minne, dessa bolag sitter som remiss instanser i Isolvensutredningen, dock finns inga från geldenärskollektivet med som remissinstans .... man kan ju undra varför.

Det finns fler bloggar just nu som skriver om detta:

http://insolvenssthlm.blogspot.com
http://superskuldsatt.blogspot.com
http://obestand.blogg.se
http://metrobloggen.se/villerider
http://ljuramannen.blogg.se
http://systemsnyltarna.blogspot.com/Affe

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida