fredag, december 14, 2007


Julen närmar sig raskt
Och som vanligt snurrar stress(h)julen snabbare än åren innan..
Alla skall köpa sig ett gott samvete, att äga verkar vara ett själv ändamål, köpa köpa köpa . Människan verkar mer och mer manisk i att köpa sig tillfredställelse i stället för att vara god, undrar om Jesus ens i sin vildaste fantasi kunde tänka sig ett märkligare samhälle, ett samhälle som säger sig fira Jul utan att knappt nämna föremålet för uppvaktningen vid namn. Ett samhälle som struntar i de svaga, förgiftar sin miljö, åker kors och tvärs över världen för att få njuta av sol på vintern , fiskar slut på fisken, tänk om fisken skulle varit slut redan på Jesu tid… inte mycket mat skulle det blivit vid stranden när han utfodrade de hungrande.

Ingen verkar bry sig om miljön nu trots att DN, Aftonbladet och alla medier gör allt för att visa att det nu är slut på denna planet.
P-Platserna är fulla utanför dessa köptempel, kyrkorna tomma…kan vara ett tecken gott som något.
Tidens ände kanske kommer redan till nyår, kanske är det det som styr hur våra krämare säljer gammal köttfärs: det kanske inte finns något att beställa efter nyår då jorden har gått under, dumt att chansa bäst att sälja skiten medans det fortfarande finns någon levande själ att sälja den till.
Själv ser jag fram emot att få fira Jul med mina närmaste, julmusik, läsa högt ur julevangeliet:

"Och det hände sig vid den tiden att från kejsar Augustus utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivas. Detta var den första skattskrivningen, och den hölls, när Kvirinius var landshövding över Syrien. Då färdades alla var och en till sin stad, för att låta skattskriva sig. Så gjorde ock Josef; och eftersom han var av Davids hus och släkt, for han från staden Nasaret i Galiléen upp till Davids stad, som heter Betlehem, i Judéen, för att låta skattskriva sig jämte Maria, sin trolovade, som var havande. Medan de voro där, hände sig att tiden var inne, då hon skulle föda. Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade honom i en krubba, ty det fanns icke rum för dem i härbärget."

Detta med skattskrivning verkar vara det enda som Sverige som nation velat behålla, vi är världsbäst på just skattskrivning.I Stockholm finns det inte heller så många härbergen trots de höga skatterna.

Affe
All © rights reserved by affe

3 kommentarer:

Anonymous maxiq sa...

Nu är det ju så att skattskrivningen på den tiden torde ha gått till så att skattmasen åkte runt till de som hade några tillgångar och drev in pengar. Fattiga snickare och andra behövde inte resa till "sin" stad för detta. Varför kallas han "Jesus från Nasaret" när han föddes i Betlehem?

25 december, 2007 14:42  
Blogger Affe sa...

Påminner osökt om kronofogdens hembesök jag bevittnade två dagar före jul i ett mindre bemedlat bostadsområde...så jag har kanske inte sååå fel i mina antaganden eller
God fortsättning
Affe

26 december, 2007 13:10  
Blogger Skogsstjärna sa...

Helt annan sak: kolla gärna in nya forumet http://forum.fetbobba.net/
En förnyelse och omstart av Fettskrämds forum, som tyvärr dog.

Välkommen in!

Skogsstjrna

15 januari, 2008 14:15  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida