fredag, december 29, 2006

2 Dagar kvar


Nu är det bara två dagar kvar på detta gamla år 2006.

Vad har vi att se fram emot under 2007 är det säkert många som frågar sig så även jag.

Att Kronofogde och skatteverk kommer att ha mycket att göra är det väl inga större tvivel om och det är väl glädjande kan tänkas för dem som arbetar där och någonstans skall ju alla de nya jobba komma ifrån men att det var en borgerlig regering som ser till att den ofantliga sektorn kommer att växa än mer var otippat.

Att de kommer en massa jobb hos småföretagen kan nog glömmas efter det att stödet för småföretagare gällande arbetsgivaravgiften tas bort, det blir mycket dyrare att anställa, bensinen blir dyrare och elen, allt detta drabbar inte bara ”vanligt” folk utan även småföretagare, biltullar återinförs också samt snus skatten går upp.

Visst det kommer bli lättare att motivera de långtidsarbetslösa att söka fler jobb men att just dom skulle få dessa jobb verkar inte troligt, som arbetsgivare vet man att en som varit arbetslös en längre tid eller långtidssjuk är en risk vid anställning.


Jag läste på nätet idag att polisen nere i Skåne gripit en Mamma som langat raketer och smällare till sina underåriga barn. I Stockholm är det nästan uteslutande underåriga som håller på att smälla raketer och det har dom gjort sedan November, varje dag.

Jag ser varje dag hur profithungriga krämare säljer det ena paketet efter det andra med fyrverkeripjäser till 12-15 åringar, förra året ringde jag till polisen och tipsade om försäljningsställen och fick till svar ” Tänk på att det är nyår snart och vi har inga resurser”

Min gammelhund brukar jag få börja droga ner veckan före jul så att hon slipper skaka av skräck varje minut av dygnet, hon lever nog inte till nästa nyår så då får hon väl frid.
Affe den förskräcklige bryr sig inte alls om dessa smällare som tur är.

Den nya skuldsaneringslagen som skall börja gälla nu efter nyår tror jag blir en flopp, efter att ha läst igenom de kriterier som ställs så är det inga föreändringar i sikte för oss evighetsgäldenärer förutom att vi inte kan få det prövat hos tingsrätten längre.
Kronofogden kan numera även på eget bevåg upphäva och förlänga en skuldsanering, fram tills nu kunde bara tingrätterna göra det.

Gott Nytt År
Affe

All © rights reserved by affe

3 kommentarer:

Blogger Margareta Hultgren sa...

Gott Nytt år käre Affe :-)
Tur att Affe den förskräcklige inte är rädd för smällare, men jag lider med din gammel tik, stackars liten. Det är ett evigt smällande här också. Vi som bor i handikapplägenhet på bottenvåningen får det precis utanför. Det är så rutorna skallrar. Jag fasar för 12 slaget! Mina pippisar gillar det inget vidare heller. Däremot gillas julgranen, trots att den är av plast. Polly sjunger för granen varje dag :-)
Ha det gott vännen min.
Kram
Maggan

31 december, 2006 05:13  
Anonymous Anonym sa...

Skriv mera Affe !
Jag vill läsa mer av dina inlägg !

// Anki.

13 januari, 2007 17:50  
Blogger Birgit sa...

Håller med den anonyma skrivaren Skriv mer ..

15 januari, 2007 13:21  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida