söndag, augusti 13, 2006

Äntligen svalkaJa mina vänner , sommaren börjar lida mot sitt slut och hösten med kommande valrörelse närmar sig. jag är ganska glad över det, har aldrig tidigare haft problem med värmen men i år har det varit lite väl mycket av det goda..

31 Grader i skuggan med stängda fönster pga. av grannar som i värmen mer eller mindre bosatt sig i askkoppen på sin balkong.

Då jag lider av Psoriasisartrit och har hela hårbotten täckt med ”Plack” så är det som om man har en mössa på sig… värmen kan inte komma ut genom hårbotten, en bisarr känsla må ni tro, hårbotten är helt torr och övriga kroppen sjöblöt ..

Har följt debatten om inkasso och evighetsgäldenärer under sommaren och känner mig beklämd över Inkassobranchens svar på debattsidorna i Aftonbladet:

" Det tycks slutligen finnas någon seglivad myt om att skulder skulle öka för att de säljs eller överlämnas mellan olika inkassobyråer och finansbolag. Så är inte fallet – skulden är aldrig större än vad den ursprungligen var, om än med tillägg av ränta och inkassokostnad. Var och en inser att 160 kr i inkassokostnad inte är orsak till att någon fastnar i skuldfällan – orsaken är en annan; nämligen att beställningen gjordes från första början"

Säger korgossarnas företrädare Peter Hellman och Anders Rönngard


Tja med "bara" 160 kr i inkasso kostnad skulle dom inte bli rika det borde till och med en politiker förstå..
Ränta på ränta, ränta på kapital, ränta som omvandlas till kapitalskuld när skulden säljs ....anmaningsavift, uppmaningavgifter, uppläggningskostnader....Listan kan ju göras lång.
Hade dom inte haft detta som incitament så hade den marknaden varit rätt liten.

Vi har ju redan en fiskal organisation i Sverige, KFM, det räcker.

Som sagt alla dessa ”samhällsnyttiga” Inkasso bolag är ju inte publika och börsnoterade. Intrum är det enda , där kan man läsa att man på dessa 160 kr ”endast” tjänade 400 milj kronor under 2005, betänk då vad alla de andra också drog in på oss slarvpellar, som vi betraktas allt som oftast, det handlar om miljard belopp.

Att som regeringen med Bodström som företrädare tycka att Inkassobranchen är sund är absurt.

Jag säger fortfarande som i mantra att då kreditgivaren tar hutlöst med ränta för sin del i risken av låneaffären skall han också ta sin del i smällen då hans kreditprövning visade sig fel... låntagaren betalar ju defacto ränta för att risken att han inte betalar... Inför absolut presk nu så inte Sverige inom 15 år har fler människor utanför det finansiella systemet än innanför..... det går fort med denna ökning som sker varje år... räntan är ju nu på väg upp...
Och som de flesta vet....Dessa förhållandevis små skulder som betraktas som konsumtionsskulder är ju inte de som driver folk in i evighetsgäldenärshjulet.. det är Husaffärer som spökar sedan våra politiker satte vår själ i pant med 500 % räntor, arbetslöshet, skilsmässor, sjukdom, företagande, konkurser, skatteskulder, underhållsskulder, studieskulder dom driver ju bara på brasan med sina avgifter... Det finns en stor " svart" ekonomi som bara växer och växer, mycket på grund av att många aldrig får en chans att komma igen..och varför skall dom ens försöka att under en 15-20 års period försöka leva på förbehållsbelopp som ligger under socialbidrags normen??

Ett dråp renderar oftast med straff på 8-10 år…. En studieskuld, TV-avgift underhåll renderar allt oftare livstidstraff… en märklig politik i ett allt mer märkligare land..

Nu till Affe den förskräcklige:

Tonåring med attityd som hamnat på Bootcamp, han är fortfarande den mest gulliga och kelsjuka hund som går på ett par tassar.. om man är familjemedlem vill säga…

Att åka bil med honom är ett äventyr som heter duga, han äger vägen, stan, världen och för att visa det så skäller han myndigt på alla som går förbi.. sist höll Affe på att få ett anfall när vi i sakta mak åkte i en bilkö ( Ja dom fanns under trängselskatteförsöket!!)… i samma sakta mak så behagade en joggare att jogga på utsidan av bilen… Affe trodde nog att han tappat förståndet då joggaren varken brydde sig eller hörde Affe som inte kunde begripa hur denna joggare kunde hålla sig så lugn… till slut gäspade Affe och lade sig ner för att snarka..

Annars så leker livet för Affe, sommar, sol ,bad och jaga änder i vattenbrynet.

Småmattarna är hemma hela dagarna så tillfälle för kel finns hela tiden…Affe är som andra tonåringar har jag märk, inte minst genom jämförelse med äldsta hemmaboende dottern….båda sover till 10 på morgonen, båda ser ut som om dom i det närmaste skulle dö av trötthet när dom kravlat sig upp, båda är hungriga, ingen kan städa, båda morrar.…och båda kan man krama..


Lev väl

Affe

My blog is worth $10000.00.
How much is your blog worth?

5 kommentarer:

Blogger Margareta Hultgren sa...

Härligt att ha dig tillbaka :-)
Det har varit en lång hängmatte vistelse. Kan tänka mig att Affe har blivit stor över sommaren. Men han är nog lika vacker :-)
Kram
Maggan

16 augusti, 2006 05:39  
Blogger Birgit sa...

Välkommen åter . ja du värmen den har nog varit så underbart o lidigt den kan vara . Nu är hösten på g känner jag på doften iskogn eller oxå är det torkan man märker där .

Underbart med tonåringar jag har inga hemma men dock två barnbarn i den åldern . som ska berätta något för mig . med ord som hanbaa o den baa tungomål tror jag det kallas . men håller med de är underbart goa att krama

18 augusti, 2006 14:30  
Anonymous Anonym sa...

http://tramadol-sqllt.blogspot.com/
Good Luck!

04 februari, 2007 16:22  
Anonymous Anonym sa...

maste kolla:)

04 december, 2009 01:01  
Anonymous Anonym sa...

look nice new blog -

[url=http://trailfire.com/ambien] buy ambien online [/url]

http://trailfire.com/ambien
[url=http://trailfire.com/ambien] ambien eating [/url]

15 juli, 2010 23:57  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida