onsdag, november 25, 2009

Har vi sett det förut?

I Tyskland infördes på 30 talet, på svensk inrådan ( det var svårt att särskillja folk i dess pass enligt svenska myndigheter) en märkning av ett visst slags folk. ( jag vet att man inte får göra dessa jämförelser men tar risken)

I Sverige har man förfinat processen och skapat ett nytt folk som man unisont kan racka ner på.

I Sverige är det inte en fastsydd davidstjärna som längre gäller utan en mer omfattande märkning, som iofs ger nästan samma effekt, det kallas för systemet med betalningsanmärkningar.

Likheten är slående: Med anmärkning ( läs davidstjärna) så utestängs du från att hyra bostad,telefon. arbeta som förtroendevald, arbeta, låna,problem i vårdnadstvister, du dumförklaras och används som kassako i inkassobranchens försäljningskarusell med förfallna fordringar.

Ett system som systematiskt utestänger ett stort antal människor från en social gemenskap med anledningen: Dom har sig själva att skylla, dom är kriminella, dom är inte pålitliga, känns tongångarna igen?? Tänkte väl det.

Att få en anmärkning är ganska lätt, man kan mer eller mindre ärva den
( Föräldrar som inte haft råd med läkarbesök, skolfoton mm).

Att bli av med den är dock inte lika lätt.... är du i klorna på Gestapo, förlåt KFM ska det vara, så har dom en benägenhet att låta dig sitta hela livet som en s.k evighetsgäldenär, helst livnära dig på vatten och bröd för att kunna arbeta ihop din skuld, den du aldrig kommer att kunna reglera pga av alla räntor och avgifter, påminner starkt om slavarbete, men det är ju förbjudet i Sverige säger vän av ordning.... Visst är det det om du inte tillhör de utstötta vill säga.....

Jag har hört ( hysh nu) att i Norge försvinner betalningsanmärkningarna när skulden är reglerad.... men det är ju klart , i Sverige blir den ju aldrig reglerad då räntorna aldrig försvinner...... skuldbeläggandet av att misslyckas någon gång i livet har blivit en industri som omsätter miljarder, repressalietänket inom kfm och riksdag sätter folk i rännstenen varje dag.

Här avlivar vi dom dock inte, myndigheter och inkassomaffia vill ju hålla personen vid liv så länge det går, tacka fan för det!!

Det finns fler som skriver om liknande saker läs:

http://insolvenssthlm.blogspot.com
http://superskuldsatt.blogspot.com
http://dwights13.bloggspot.com
http://obestand.blogg.se
http://metrobloggen.se/villerider
http://ljuramannen.blogg.se
http://systemsnyltarna.blogspot.com/


Ad infinitum

Affe

Etiketter: , ,

6 kommentarer:

Anonymous Ljuramannen sa...

Tycker inte att jämförelsen med davidsstjärnan är helt fel. Hade Hitler haft datorer att registrera folk med, hade han sparat in på en hel del sytråd.

25 november, 2009 19:30  
Anonymous Demokratbloggen sa...

Lär känna Toblerone-Mona!

http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/24/landsforraderiet-tar-ny-fart-med-toblerone-mona/

Hon kom, hon sågs, hon segrade ... men inte hos mig i alla fall, den landsförrädarslynan!

Vet du att du kan prenumerera på den här bloggen så slipper du leta efter den, då får du gå till den här URL:en och fylla i din epostadress så får du den direkt i inkorgen.

http://demokratbloggen.wordpress.com/

Vi ses och hörs.

25 november, 2009 19:34  
Blogger Skuldsatt sa...

Det var en riktigt bra jämförelse. Davidsstjärnan gjorde att man inte ville befatta sig med dem, samma med dagens betalningsanmärkningar. Och ser man på folks åsikter i ämnet, "folk med anmärkningar är en andra klassens medborgare". Historien går igen... Utan läger, men med ett tydligt utanförskap.

25 november, 2009 22:07  
Anonymous Demokratbloggen sa...

Förbjud koranen

http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/26/forbjud-koranen/

26 november, 2009 09:33  
Anonymous Anonym sa...

Affe, jag kan bara hålla med om att vi är satta på undantag och "eliten" tycker vi ska hållas i strama tyglar.

Demokratbloggen vet jag inte vad de är ute efter i våra ärenden? Är ni också evighetsgäldenärer eller motståndare till politiken kring obestånd, preskription av skulder och skuldsanering? Jag läste lite på er blogg, men förstod inte riktigt sambandet med våra problem som det skrivs om bla här på Affes blogg.
Var står ni i frågor som vi berör?

/Rune

26 november, 2009 16:07  
Anonymous Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra

04 december, 2009 01:01  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida