torsdag, januari 14, 2010

Fattig pensionärer

Läste för ett tag sedan om fattigpensionärer, det finns många i dagens Sverige och fler kommer det att bli om du/ni ser till vad de som arbetar idag betalar in till de profithungriga fondförvaltare som härjar fritt med dryga avgifter samt förvaltningskostnader.
Det konstiga med detta system är att oavsett hur dåligt dessa förvaltare förvaltar dina pensionspengar så får dom sin ersättning i alla fall, den enda som förlorar är du och den blivande pensionären.

Jag kollade med min mor som är pensionär sedan ett par tre år om vad hon får ut i pension, drygt 11000 kr blev svaret,på det skall hon betala hyra på 6400Kr/ sjukvård , mat , telefon mm, hon har arbetat i stortsätt hela sitt liv, hon har fått avsäga sig dagstidning, Betal TV mm och ändå går hon back varje månad, hon låg på sjukhus ett par dagar och fick betala 30 kr per dag för att få se på TV... hon skall även betala vårdavgift på detta med 84 kr /dag, hemtjänsten kostar också

Det konstiga i kråksången är de pensionärer som får ÄFS. Äldreförsörjningsstöd, de kan om hyran ligger på 6200 kr få ut 11000Kr/månad skattfritt!!! Dessa ÄFS pensionärer har aldrig jobbat i Sverige eller satt in en krona i systemet och inte behöver dom se fram emot en sänkning av pengen heller då det reglerat i lag om hur stort belopp dom skall ha, dom kan även få ÄFS skickat utomlands, till deras hemländer...


Att Sverige håller på att ruttna sakta men säkert är helt klart i mina ögon.
Att man inte tar hand om de som defacto slitit ihop sin ynkliga pension och byggt det här landet är skamligt.

Affe

Etiketter: , ,

3 kommentarer:

Blogger inspirerar sa...

Jag är av den kalibern så jag anser att våra pensionärer har betalt sin skatt färdigt. Jag hade ingen aning om ÄFS. Jag säger bara WOW...sätt mamma i gambia och ta emot ÄFS här.Näää nu låter jag som en SD:erare och det kan låta illa. Jag tänker på alla bonusar som delas ut nu från bankerna...skulle inte Nordea som är statligt ägt kunna dela ut och ge tillbaka lite till oss folket istället. Jag blir matt helt enkelt.

14 januari, 2010 19:30  
Blogger inspirerar sa...

Hallå där har du tagit min blodpudding? :-)

17 januari, 2010 22:10  
Blogger inspirerar sa...

Affe

Vad händer?

27 januari, 2010 14:49  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida