onsdag, januari 27, 2010

Fattigfällan

Jag hävdar med en dåres envishet att det inte finns någon lyxfälla att tala om i alla fall inte någon som ger några större problem...
Det som finns är en fattigfälla, att inte kunna betala sina räkningar, lån mm är en stressfaktor som inte är att leka med, många får sjukdomssymtom som högt blodtryck, diabetes, panikångest... att känna fällan slå igen bakom ryggen, höra inkassohundarna yla i trappen är ett tillstånd att betrakta som i en krigszon...

Att få folk att tro att de flesta skuldsatta är lyxputtar är rent ut sagt löjligt... detta gynnar bara de riktiga lyxputtarna i inkassomaffian som motarbetar allt vad en förbättrad skuldsaneringslag för de överskuldsatta som hamnat i skiten genom skilsmässor, företagande, sjukdom mm

Vi är fler som skriver om detta denna snöiga onsdag:

http://insolvenssthlm.blogspot.com
http://superskuldsatt.blogspot.com
http://dwights13.bloggspot.com
http://obestand.blogg.se
http://metrobloggen.se/villerider
http://ljuramannen.blogg.se
http://systemsnyltarna.blogspot.com/

http://dwights13.blogspot.com/
http://inspirera-inspirera.blogspot.com/

Affe

Etiketter: , , ,

9 kommentarer:

Blogger inspirerar sa...

Härligt att se dej uppdaterad

Och mycket bra beskrivet, detta eländesprogram gör att jag tappar fotfästet, och tron på mej själv för jag får väldigt klart för mej att jag har inget och då är väl jag ingenting, nä det är till att spotta i nävarna och synas ännu mer.

uppropet FemtioTusen Röster ökar på sin naminsamling i allafall ;)

27 januari, 2010 15:52  
Anonymous Anonym sa...

Du har så rätt så! Och kul att se dina inlägg igen!

/Ljuraman

27 januari, 2010 17:25  
Anonymous Anonym sa...

Fattigfällan känner vi ju alla till... alltför väl. Inget spännande när man väl är där, men som primitiv underhållning för bättre bemedlade kanske det är nåt att satsa på?

Mvh Corner

27 januari, 2010 23:25  
Blogger inspirerar sa...

Hej Affe

Info om onsdagens bloggeri finns på min blogg nu ;)

31 januari, 2010 10:06  
Blogger Kort sa...

Jag håller delvis med. En fattigfälla finns det absolut och det är en tragedi för de som är inblandade. Men nog finns det en lyxfälla också och den förvärras utan tvekan av kreditkorten. Även om korten kanske inte är en huvudorsak till att vi blir skuldsatta så bidrar de nog till skulder för många och kanske också är inkörsporten.

Enligt en undersökning utförd av Demoskop säger mer än 70 procent av de tillfrågade att kortbetalningar gör att människor drar på sig skulder de inte klarar att betala. Nästan var åttonde, tolv procent, har själva använt kort för köp de egentligen inte har råd med och av dem som har obetalda kreditkortskulder har var fjärde tillfrågad skulder på minst 10 000 kronor. Och trenden är densamma i andra länder. I Storbritannien kontaktade förra året 100 000 personer The UK Insolvency Helpline för att få hjälp med sina kreditkortskulder. Snittskulden för de som ringde var 25 000 pund, alltså över tvåhundratusen kronor. Sådana stora skulder handlar nog om lite mer än att bara betala räkningarna. Kolla också in http://kortstrul.wordpress.com/ och http://www.newsmill.se/artikel/2010/01/28/verskuldsatta

03 februari, 2010 13:41  
Anonymous Anonym sa...

Tänk om fler kunde förstå det Demoskop visar, nämligen att kreditkorten är ett fördärv för många som köper saker de inte har råd med. Visst, vi har alla ett personligt ansvar, jag vet, men en del har svårt att stå emot inför aggressiv marknadsföring.
En annan sak som många glömmer är att korthantering kostar, mer än barnkerna vill uppge. Och gissa vem som betalar...? Just det, du och jag!

Asta Grön

03 februari, 2010 16:38  
Blogger inspirerar sa...

Hej Affe

Tittar du på lyxiga fällan idag ;)
!!??

03 februari, 2010 23:10  
Blogger inspirerar sa...

Hej Affe

Tittar du på lyxiga fällan idag ;)
!!??

03 februari, 2010 23:10  
Blogger NoCash sa...

Jag håller med...
Tyvärr är det så att vi egentligen inte finns i verkligheten, utan bara på marknaden som rena produkter. Vi överskuldsatta är idag en av de bästa och mest vinstgivande produkter som finns. Den moderna tidens slavar som kan säljas och köpas hur som helst.

15 februari, 2010 16:40  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida