onsdag, mars 17, 2010

Svartjobb eller sotdöden dö

Hörde härom dagen på radio Stockholm om en avhandling som handlade om varför människor arbetar svart och deras attityder till fenomenet.... Ganska intressant , dock saknades som vanligt infallsvinkeln gällande de personer som är nödgade ( Älskar det ordet) att ta ett svartjobb för att få mat på bordet, elräkningen betald, klassresan, nya byxor till ungarna inför terminsstarter mm, varför skall man ta upp det kan vän av ordning undra? folk svälter väl inte i detta fantastiska land som dignar av välstånd och välfärdssystem eller??

Så här är det:
Folk lider otroligt mycket i detta fantastiska land, det finns en grupp människor i detta land som lever under s.k utmätning, dom sitter och betalar på räntor som härrörs från kapitalskulder dom aldrig kommer att kunna betala, dvs dom hindras att göra rätt för sig genom KFM s försorj...

Att då förväntas tacka nej till ett svartjobb, det må vara allt från takskottning av snö till barnpassning är ju befängt.

Det kostar i dag miljarder att ha en stor del av befolkningen utanför det finansiella systemet, det kostar miljarder att driva in skulder som faktiskt inte alltid är korrekta, inkassoföretagen tjänar helt enorma summor av pengar med hjälp av statens konfiskala system.


Svart jobben omsätter helt säkert även de miljard belopp... fördelen dock att de svarta pengarna kommer tillbaka in i systemet då de oftast konsumeras upp och på det sättet generar moms och vinst skatter.... Inkasso systemet genererar inte dessa summor eftersom dessa pengar hamnar hos finansbolag som gör stora förlustavdrag genom att köpa dessa gamla förfallna skulder... dvs det blir mindre i vinstskatt in till staten än genom svart jobb...fantastiskt eller???

Vi är fler som skriver om förunderliga ting denna blogg onsdag:

http://insolvenssthlm.blogspot.com
http://superskuldsatt.blogspot.com
http://dwights13.bloggspot.com
http://obestand.blogg.se
http://metrobloggen.se/villerider
http://ljuramannen.blogg.se
http://systemsnyltarna.blogspot.com/

http://inspirera-inspirera.blogspot.com/

all copyrights belongs to affe

Etiketter: , , ,

4 kommentarer:

Blogger Robert36 sa...

Det är skruvat. Först fixar systemet att människor hamnar utanför och sedan förvånas det över att folk jobbar svart, nödgas jobba svart.

17 mars, 2010 13:06  
Blogger No Cash, en livstidsgäldenär sa...

Som sagts tidigare, systemet motarbetar sig själv...

18 mars, 2010 15:08  
Blogger Mannan sa...

Väl talat! Systemet tränger ut folk på kanten, och då är svartjobben bara en produkt av systemfelen.

19 mars, 2010 12:04  
Blogger Ulrika Ring sa...

Me Like!

19 mars, 2010 22:50  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida